Cumartesi, 20 Nisan 2024
.
.
chevron_left chevron_right
Gündem Ankara

Tatil Risklerimizi Kontrol Altına Alabiliriz !

Normalleşme süreci ile birlikte tatil planlarının yapılması, bir de Kurban Bayramı’nın 10 güne çıkması söz konusu olunca tatil, sosyalleşme ve eğlenme arzumuz da yükselişe geçti.

Tatil Risklerimizi Kontrol Altına Alabiliriz !

Normalleşmek, maskesiz nefes almak istiyoruz;ama seyahatlerimizde ve tatillerimizde dikkat etmemiz gereken bazı riskler olduğunu unutmamakta ve bunlara göre tedbirler almakta fayda var.

Ünaldı Eğitim ve Danışmanlık Kurucusu Gülşah Ünaldı, mini bir risk analizi ile bu konuda bazı ipuçları veriyor: 

“Amacımız; planladığımız seyahatimizin Covid-19 bulaş endişesinin üzerimizde yarattığı olumsuz etkileri en aza indirerek organize edilmesini ve gözden geçirilmesini sağlamak. Buna göre;

1-) Öncelikle tatil için seçtiğimiz yer neresi buna bakalım. Yabancı turist açısından tercih edilen bir bölge mi?

2-) Seçtiğimiz konaklama tesisi Sağlık Bakanlığı tarafından güvenli otel statüsünde mi ve  Sağlık Bakanlığı sertifikasına sahip mi? (Bu sertifika, bizim için turizm faaliyetlerinin işletmelerde pandemi sürecinin güvenli bir şekilde sürdürüldüğünün güvencesidir. Tesis belgeye sahipse biz de tesis içinde ufak çaplı bir misafir denetimi yapabiliriz ve tespitlerimizi müşteri ilişkileri sürecine iletebiliriz demektir.

3-) Konaklama tesisine ulaştınız. İlk dikkat etmeniz gereken konular: Tüm faaliyetler için yeterli mesafe tanımlanmış mı? Hijyen ekipmanları ve kitleri yeteri kadar var mı? Hijyen mesafe bilgilendirmeleri yeterli mi? Misafirlerine bu konuda bilgi veriliyor mu? Personelin hijyen konusunda farkındalığı var mı?

4-) En önemlisi yemek organizasyonlarında maske, mesafe, hijyen kuralları belirlenmiş mi? Masalar arasında yeterli mesafe bırakılmış mı? Masalarda alkol bazlı dezenfeksiyon malzemeleri bırakılmış mı?

Açık büfelerden yeme içme faaliyetleri gıdaya teması önleyici şekilde organize edilmiş mi?

Odalarda tek kullanımlık kişisel malzemeler sağlanmış mı? Böyle bir hizmet yoksa; Odanızda bulunan ekipmanların her gün değişimini istemeden tatil boyunda aynı ekipmanları kullanmayı tercih edin ve bulaş riskini azaltın.

5-) Peki ulaşımımız nasıl olmalı?

Kendi aracımızla en güvenlisi. Uçak ile de risk söz konusu; ama maruziyet süreniz kısa.

Tren veya otobüs seyahati yapılacaksa yolculuk süresinin uzun olması nedeni ile yan koltuğu da satın almak en güvenli çözüm. Toplu transfer ne kadar tercih edilirse, risklerimiz o kadar artacaktır.

Önerimiz, bulaş ve temas riskini azaltmak adına tatilde özel araçların tercih edilmesi olacaktır.

Eğer bu mümkün değilse, daha az süre temasın söz konusu olduğu uçak ile seyahat planlaması yapılması en uygunu olacaktır. Tabii ki tüm seyahat boyunca maskenin çıkarılmaması sizin ve sevdiklerinizin sağlığı için en önemli konudur.

Yukarıda belirtilen önlemlere dikkat ederek tatil planlaması az riskli yapılsa bile, Covid 19 pandemi riskinin yönetilmesi ve bulaş riski olmadan bu tatilin tamamlanması sadece bizlerin elinde değil.

Birlikte tatil yapılan, aynı ortamda bulunan insanlar ve tatilde hizmet eden emektarların da bu kurallara uyum sağlaması gerekir. Toplu koruma önlemleri ile bu süreci yönetmemiz şarttır.

Aklınızdan maske, mesafe ve hijyeni çıkartmadan kontrollü bir tatile biz “tatil” der miyiz, beynimizi boşaltabilir miyiz bilemeyiz. Ama riskleri yönetilebilir seviye çekebiliriz."

Bölge: Etiketler:
Emoji ile tepki ver!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • DAHA FAZLA SONUÇ YÜKLE