Cuma, 29 Mart 2024
.
.
chevron_left chevron_right
Gündem İstanbul

H&M Vakfı'ndan Benzeri Olmayan Bir Girişim

Global’deki en iyi 100 yatırımcıyı seçiyor ve Unfounded Ltd.’yi desteklemek ve gelirde cinsiyet eşitsizliği farkını kapatmaya destek oluyor.

H&M Vakfı'ndan  Benzeri Olmayan Bir Girişim

Unfounded Ltd, dünya genelinde çok büyük potansiyeli olan ve kullanılmayan kadın iş gücü ve kadın liderliğindeki işletmeleri temsil etmek için kullanılan bir metafor.

Kadınların finansal karakterleri, olası bir şirket olan Unfounded Ltd.’ye olarak tercüme edildi ve şu anda en büyük 100 küresel risk sermayesi firmasına ve yatırımcıya sunuluyor. Yatırım fırsatı mektubunda sadece bir detay eksik. Kadın. Yalnızca verilere dayanıyor, hiçbir yatırımcının göz ardı edemeyeceği bir yatırım fırsatı olmalı.

Ne yazık ki, istatistikler aksini gösteriyor. Kadın’ın iyi bir yatırım olduğunu gösteren birçok kanıta rağmen, Dünya Bankası tarafından tahmin edilen finans açığı 1.7 trilyon USD olarak belirlendi.

Kadınlar para biriktirmeyi bilen, sorumlu borç alan ve hesaplayarak risk alan kişiler. Kadın girişimciler daha yüksek getiri oranları elde ediyor ve büyümelerine izin verilirse, kadınların yönlendirdiği işletmeler borsada daha iyi performans gösterecek.

H&M Vakfı Global Müdürü Diana Amini, “2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmak için 10 yıldan az bir süre kaldığı bu zamanda, kadın ve tüm ekonomi için pozitif bir değişim yaratmak için cinsiyet eşitliğine ve özellikle finansal ekonomiye odaklanmanın zamanı geldi.

Yatırımcıların diliyle konuşarak, kararları veren ve çekleri yazan kişilere ulaşmak istiyoruz. Unfounded Ltd, kadın girişimcilerin finansmana erişimde karşılaştıkları engelleri aşmak için bir araç” dedi.

CARE Hollanda Genel Müdürü Reintje van Haeringen. “Finansal katılımın yoksulluk döngüsünü kırmanın en iyi yollarından biri olduğunu biliyoruz. H&M Vakfı ile birlikte Etiyopya'daki 5.000 kadın girişimciye eğitim ve finansman erişimi sağladık ve bu da gelirlerinde % 500 artış sağladı.

Kadınlara yatırım yapmak hem finansal hem de sosyal fayda getiriyor ve yatırımcılar bunu ne kadar çabuk fark etmeye başlarsa o kadar iyi ”diyor

Yatırım fırsatı mektubu ile birlikte yatırımcılar, kadın girişimcilerin potansiyelini kapsayan bir rapor da alacaklar. Bu rapor ayrıca, finans dünyasındaki önyargıların nasıl ele alınacağına ilişkin ipuçlarının ve eylemlerin bir derlemesini ve dünyanın en çok ihtiyaç duyulan yerlerinde olumlu değişimin nasıl yaratılacağı konusunda insiyatif örnekleri içerecek. Rapor istatistiklerin ardında kilitli kalan kadın girişimcileri gösteriyor.

Bölge: Etiketler:
adscode
VİDEO GALERİ
Emoji ile tepki ver!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • DAHA FAZLA SONUÇ YÜKLE