Bahçe Okulları Projesi İle Türk Çiftçilerini Destekliyor
Ülkemizin hazineleri olan yerel meyveleri koruma hedefiyle eğitimleri sürdüren Tropicana, Adana, Malatya, Gaziantep, Konya, Afyon ve Bursa’dan sonra Amasya ile devam ediyor.

Ülkemizin yöresel meyve fidanlarının uygun şekilde dikilip, yetiştirme ve bakım süreçlerinde en doğru uygulamalarının sağlanmasının hedeflendiği projede, eğitimler Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi tarafından ücretsiz olarak veriliyor.
Türk meyveciliğinin geleceği için önemli katkılar sağlama hedefiyle yola çıkılan projede verilen eğitimlerin içerikleri çiftçilerin ihtiyaçlarına göre belirleniyor.
Tropicana Bahçe Okulları kapsamında Amasya’da çiftçilere; “Finansal Kaynak Yönetimi”, “Bireysel Potansiyel Keşfi“, “Çiftçinin Vizyona Olan Yolculuğu” ve “Elma Üretiminde Zirai Mücadele Yöntemleri” olmak üzere dört ana başlıkta seminer verildi. Bu eğitimleri başarıyla tamamlayan çiftçilere ise BÜYEM tarafından sertifikaları verildi.
Tropicana ile Türkiye’nin tercih edilen yerel meyvelerini artık isimleriyle özdeşleşmiş, çok bilinen yörelerinden toplayıp ambalajlayarak sofralara sunduklarını ve yerel meyveciliği desteklediklerini belirten PepsiCo Türkiye Kıdemli Pazarlama Direktörü Evrim Şen şöyle devam ediyor:
“Tropicana olarak sadece Amasya bölgesindeki üreticilerden elma tedariği sağladığımız ve bu aldığımız elmalardan meyve suyu üretimini gerçekleştirdiğimiz için Türkiye’de meyve suyu kutularının üzerinde %100 Amasya Elma Suyu yazabilen tek marka olarak öne çıkıyoruz.
Tropicana, Amasya bölgesinde üretim yapan ortalama 150 aile çiftliğinden alım gerçekleştiriyor. Amasya elması yerel dilde Misket Elması olarak adlandırılan bir elma cinsi… Bu cins elmalar kedine has mayhoş bir tat ve mistik bir koku barındırıyor.
Bu eşsiz tat ve koku Amasya yöresinin ve yaylalarının kendine özgü ikliminden kaynaklanıyor. Normal şartlarda bodur tip elma ağaçları en fazla 3 yıl içerisinde meyve veriyor. Amasya misket elması ağaçları ise en az 8-10 yıl sonra meyve vermeye başladığı için bu ağaçların elmalarının tatları oturmuş yapısı ile öne çıkıyor.
Amasya bölgesindeki elma hasatları yüzde 70 oranında kadınlar tarafından gerçekleştiriliyor. Bu sebeple hem kadın istihdamı gerçekleştirilirken hem de kadınların özenli toplama teknikleri sayesinde elmalar ve ağaçlar zarar görmüyor.”
-
Metro Türkiye Smart Chef İle Mutfaklara Kolaylık Hız ve Tasarruf Getiren Akıllı Çözümler Sunuyor
-
A101'den Patili Dostlara Yeni Bir Dünya: A101 Pati
-
Migros Bilim Ateşböceği Öğrenim Birimi Dördüncü Yılında da Deprem Bölgesindeki Çocuklarla Buluşuyor
-
Meyve ve Sebze Pestisit Kontrol Sonuçları Migros Uygulamasında
-
0 -
0 -
0 -
0 -
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder
Benzer Haberler
-
Metro Türkiye Smart Chef İle Mutfaklara Kolaylık Hız ve Tasarruf Getiren Akıllı Çözümler Sunuyor
21 Ekim 2026 00:33 -
A101'den Patili Dostlara Yeni Bir Dünya: A101 Pati
01 Ekim 2026 18:35 -
Migros Bilim Ateşböceği Öğrenim Birimi Dördüncü Yılında da Deprem Bölgesindeki Çocuklarla Buluşuyor
26 Eylül 2026 00:09




