“Konut Yatırımını Erteleyenler Değil Bugünden Harekete Geçenler Kazanacak”
Yüksek enflasyona paralel olarak artan arsa ve yapı malzeme maliyetleri inşaat sektöründeki konut arzında durağanlaşmaya neden oldu.

Türkiye’deki konut stoğunun hızla eridiğini vurgulayan Coordinat Yapı Kurucu Ortaklarından Caner Tan, “Geldiğimiz noktada, konut yatırımını erteleyenler değil, bugünden harekete geçenler kazanacak” dedi.
Konut sahibi olmanın her geçen yıl bir önceki yıla göre giderek zorlaştığına dikkat çeken Tan, “Bir gayrimenkul sahibi olmak her geçen gün zorlaşıyor. Bu yıl alamayanların, bir sonraki yıl alırım düşüncesi de maalesef geçerli olamıyor.
Tasarrufla ilgili duyduğum en güzel cümlelerden biri, 'önce tasarruf yapılır, sonra kalan para harcanır' şeklindeydi. Çünkü, 'önce parayı harcayayım, kalanıyla tasarruf yaparım' şeklinde bir model olmaz.
Bugün yaptığınız tüm konut yatırımları, kişinin gelecekle ilgili bir tasarrufudur. Kişi ilerde emekli olduğunda artık konut sahibi olması mümkün değil. İlave bir yatırım yapmayan herkes gün geçtikçe bunun daha da zorlaştığını görecek” diye konuştu.
YATIRIM YAPMAK ZORLAŞIYOR
Bundan 5 yıl önce konut edinmenin daha kolay olduğunu vurgulayan Caner Tan, sözlerini şöyle sürdürdü: “5 yıl sonra da bugün yapacağınız yatırımdan daha zor olacak.
Bu yüzden konut yatırımını ertelememek gerek. Bugün zor ama yarın daha da zor olacak. Faiz indirimleri mevcut konut fiyatlarının zaman içinde yükselmesine neden olacak. Biz de mevcut durumu çok iyi analiz ederek, doğru noktada, ihtiyacı doğru karşılayan, doğru fiyatlı, doğru metrekarelerde, doğru projelerle yatırımcının karşısına çıkıyoruz.
Geçtiğimiz 5 yıl bizi bu konuda haklı çıkardı.Yoğun bir çalışma dönemine giriyoruz. Yatırımcılara doğru modeller sunarak, onları ulaşılabilir fiyatlarla konut sahibi yapacağız”
FAİZ İNDİRİMİ PİYASAYI HAREKETLENDİRİR
Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon adetlik konut stoğunun artık tükenme noktasına geldiğini hatırlatan Tan:
“Bu durum kira fiyatlarına da doğrudan yansıyor. Bizi daha önce tercih eden yatırımcılar ve tedarikçiler, yeni projeler talep ediyor. Bu da üzerimizde yeni projeler geliştirme yönünde bir baskı oluşturuyor” ifadesini kullandı.
Faiz indirimlerinin konut piyasasını canlandıracağını kaydeden Caner Tan, sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz Mart ayında yaşanan faiz indirimiyle birlikte piyasada hızlı bir canlanma yaşandı.
Bu ay açıklanan faiz indirim kararı da faizin düşüş ivmesinin devam edeceğini gösteriyor. Bu durum, yatırımcıları artık tamamlanmış ve güvenilir markaların projelerine yöneltiyor. Bu süreçte, konut yatırımını erteleyenler değil, bugünden harekete geçenler kazanacak”
-
ODE Yalıtım 2026 Paylaşım Toplantısı'nda Teknoloji Süreç ve İnsan Odaklı Gelecek Vizyonunu Paylaştı
-
Esas Gayrimenkul ve Petra Hospitality İşbirliği İle Ticari Gayrimenkul Alanında Yeni Bir Dönem Başlıyor
-
Acar Girişim İle 4 Marka Tek Çatı Altında
-
İzocam'dan Enerji Verimliliği Haftası'nda Güçlü Mesaj
-
0 -
0 -
0 -
0 -
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder
Benzer Haberler
-
ODE Yalıtım 2026 Paylaşım Toplantısı'nda Teknoloji Süreç ve İnsan Odaklı Gelecek Vizyonunu Paylaştı
19 Ocak 2026 15:35 -
Esas Gayrimenkul ve Petra Hospitality İşbirliği İle Ticari Gayrimenkul Alanında Yeni Bir Dönem Başlıyor
15 Ocak 2026 12:30 -
Acar Girişim İle 4 Marka Tek Çatı Altında
12 Ocak 2026 01:00




