Perakendeciler Kiranın Ciroya Bağlanmasını İstiyor
KMD Başkanı Yenal Gökyıldırım, kira sözleşmelerinin TL'ye geçişiyle ilgili açıklama yaptı.

Perakende ve bilişim sektörü profesyonelleri Perakende Teknolojileri Konferansı’nda bir araya gelerek, perakendeye özel teknolojik çözümleri ve gelişmeleri değerlendirdi
Bu sene beşincisi düzenlenen konferansın ana konusu teknolojideki büyük dönüşümün sektöre etkileri idi. Perakendenin tüm kategorilerinden profesyoneller ile bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmaların ve girişimcilerin katılımcı olduğu konferansta önemli bir network ortamı oluşturuldu.
Perakende Teknolojileri Konferansı’nda maliyetlerin kontrolünde ve verimlilik artışında büyük katkı sağlayan teknolojik çözümler, perakende özelindeki örnekleriyle ele alındı.
KMD Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım: “KMD olarak Perakende Teknolojileri Konferansı'nın beşincisini hayata geçirmekten ötürü gururluyuz”
Gökyıldırım, açılış konuşmasına “Perakende Teknolojileri Konferansı”nın beşincisini gerçekleştirmekten büyük gurur duyduklarını ifade ederek başladı. KMD üyelerinin Türkiye çapında yaklaşık 6 bin satış noktasında 165 bin kişilik bir istihdam ve 82,5 milyar TL seviyesinde ciro yarattığını vurgulayan Gökyıldırım, gündemdeki önemli konulara dikkat çekti.
“Döviz kurlarına bağlı olarak kontrol edilemeyen şekilde artan kira maliyetleri gündemin en başında yer alıyor” şeklinde konuşan Gökyıldırım, içinde bulunulan dönemde, dövizdeki aşırı hareketliliğin tüm ülke gündeminde olduğunu ve özellikle AVM ve cadde mağazaları sahipleri ile uzlaşma yolu arandığını ancak çözüme ulaşılamadığını belirtti.
Bunun neticesinde kaçınılmaz olarak mağaza kapatmaya varabilecek bir duruma gelindiğini ifade eden Gökyıldırım, geçen ay yapılan düzenleme ile TL’ye geçiş uygulamasını desteklediklerini, verilen sürenin tamamlanmasına 10 gün kaldığını ve bu konuda sevindirici gelişmeler olmasını umut ettiklerini dile getirdi.
Ekonominin gelişiminin sürmesinde ve enflasyonla mücadelede, perakende sektörünün teşviklerle desteklenmesi önem taşıyor
Organize perakendecilerin, Türkiye’nin enflasyonla mücadelesinde kilit rol oynadığına dikkat çeken Gökyıldırım, ürün ve hizmeti tedarik ederken oluşan fiyat artışlarının son tüketiciye olabildiğince az yansıtılmaya çalışıldığını vurguladı.
Perakendenin ana maliyetlerinden olan personel ve enerji maliyetlerine ilişkin sektörün teşviğe ihtiyacı olduğunu belirten Gökyıldırım, Eylül ayında sona eren asgari ücret desteğinin de yeni bir düzenlemeyle daha yüksek bir oranda tekrar yürürlüğe alınması gerektiğini vurguladı.
Perakende sektörünün istihdam yaratma gücünün çok önemli olduğunu ifade eden Gökyıldırım; “Asgari ücrete verilen devlet desteğinin sürmesi, istihdama büyük katkı sağlayan perakende sektörü için büyük önem taşımaktadır.
Gelinen noktada karsızlıkla mücadele içinde olan perakendecilerin personel maliyetlerinin artması, hem sektörü büyük zorluğa sokacak hem de dolaylı olarak ülke ekonomisinin gelişimini ve işsizlikle mücadeleyi sekteye uğratacaktır.” şeklinde sözlerini sürdürdü.
-
0
-
0
-
0
-
0
-
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder