Cuma, 03 Ekim 2025
.
.
chevron_left chevron_right
Perakende İstanbul

Osmanbey'de İhracat Hedefleri Büyütüldü

Türkiye'de moda ve tekstil sektörünün kalbi olarak bilinen Osmanbey tekstilcileri, ihracatta 1.5 milyar dolar hedefini aşacak.

Osmanbey'de İhracat Hedefleri Büyütüldü

Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Kandağ, sektörün 2019 yılına 1.5 milyar dolarlık ihracat hedefi ile hazırlandığını belirterek 4 Aralık'ta düzenlenecek olan Fashionist Gelinlik ve Abiye Fuarına büyük önem verdiklerini söyledi.

Tekstil sektörünün ihracatın lokomotifi olduğunu söyleyen Kandağ, yeni yönetimle birlikte 2018 ihracat hedeflerinin revize edilerek 1.5 milyar dolar hedefini aşması için yoğun bir kampanya yürüteceklerini hedef etti. Türkiye'nin Osmanbey sayesinde marka ihraç eder hale geldiğini söyleyen Kandağ, "Osmanbey bugünlere kolay gelmedi. Çeyrek asırlık üretim sürecinde edindiğimiz tecrübeye bugün gururla Türk Malı damgasını vuruyorsak, dünyanın en köklü moda devleriyle verdiğimiz amansız rekabetten elde ettiğimiz deneyimler var" dedi.

Kandağ, “Osmanbey’in hazır giyim ve tekstil sektöründe uzun yıllara dayanan tecrübe, tasarım gücü ve üretim kalitesi bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"Osmanbey, gerek yurt içi gerek yurt dışında haklı bir yer edinmiştir. OTİAD olarak Fashionist Fuarı öncesi ve sonrası yeni bir atılım heyecanı yakaladı. Bu moral Fashionist sonrası ihracat rakamlarına yansıyacak. Başta tekstil ihracatımıza çok önemli destek vermesini beklediğimiz 3 günlük fuara bu yıl en az 15 bin kişilik profesyonel alıcının katılımını bekliyoruz. Halen 1.5 milyar dolar olan ihracat rakamlarının 2 milyar dolar hedefine doğru ilerlemesini hedefliyoruz. Yeni pazarlar açılma konusunda ciddi fırsatlar yakaladık. OTİAD FASHİONİST ile yakaladığı ivmeyi 2019'da ihracat rekorları ile taçlandırmak istiyor."

Bölge: Etiketler:
Emoji ile tepki ver!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • DAHA FAZLA SONUÇ YÜKLE