E-Ticaretin Gözü 2023 Yılının Son Çeyreğinde
Ekim-Aralık döneminde internetten, toplam tutarı 600 milyar TL olan 1,3 milyar adet sipariş verilmesi bekleniyor.

E-ticaret sektörü, yerel ve global alışveriş kampanyalarının yoğunlaşacağı 2023’ün son çeyreğinde yeni rekorlar hedefliyor.
Türkiye’nin ilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, Ticaret Bakanlığı ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre son 4 yıldır internette en fazla alışverişin Kasım ayında yapıldığını; Kasım ayını Aralık ve Ekim ayının takip ettiğini anımsattı.

GÜNLÜK 15 MİLYON İŞLEM
2021 yılında 381 milyar liralık toplam e-ticaretin 127 milyar liralık kısmının, geçen yıl da 800 milyar liralık toplam e-ticaretin 266 milyar liralık kısmının Ekim-Aralık döneminde yapıldığını, bu dönemlerde günlük sipariş adedinin 13 milyonu aştığını kaydeden Güçlü Kayral, şunları söyledi:
“Kasım ayı başta olmak üzere son çeyrekte, e-ticarette yerel ve global kampanyalar yoğunlaşıyor.
Özellikle bu yıl 24 Kasım’a denk gelecek dünyada Black Friday, Türkiye’de Efsane Cuma olarak düzenlenen kampanya ile e-ticaret zirve yapacak.

Siber Pazartesi, 11.11 Bekarlar Günü, yılbaşı alışverişleri de son çeyrekte e-ticaretin en fazla yoğunlaştığı dönemler olacak.
Bu yılın ilk 8 ayının verilerini açıklayan BKM’ye göre internetten kartla yapılan işlem adedinde yüzde 25, işlem miktarında ise yüzde 130’luk artış yaşandı.
Bu büyümenin son çeyrekte de sürmesini bekliyoruz. Ekim-Aralık döneminde günlük sipariş adedi 15 milyona yaklaşacaktır.”
35 MİLYON MÜŞTERİ, 600 MİLYAR LİRA CİRO
Türk firmalarının kampanyalarını global şirketler gibi bir günle sınırlı tutmayıp 2-3 güne hatta bir haftaya yaydıklarının altını çizen Kayral:
“Son çeyrekteki kampanyalara 35 milyonun üzerinde kişinin katılması, cironun 600 milyar lirayı aşması hedefleniyor.

Ürünlerinde yüzde 70-80 indirim uygulayan siteler bile oluyor. Kampanya düzenleyen bu sitelere Avantajix.com üzerinden gidenler, ayrıca üste nakit para kazanarak inanılmayacak derecede ucuza alışveriş yapmış oluyorlar” diye konuştu.
Kayral, son çeyrekteki kampanyaların Avantajix.com üzerinden takip edilebileceğini sözlerine ekledi.
-
Türkiye'de Tüketiciler Alışveriş Kararını Sosyal Platformda Veriyor Akıllı Telefonla Satın Alıyor
-
Amazon Gülümseten Kasım Kampanyası 11.11 Sürprizleriyle Hız Kesmeden Devam Ediyor!
-
E-Ticarette Başarının Formülü: Hız ve Kişiselleştirilmiş Deneyim
-
URBAN Care ‘U Care Fest’ İle Kasım'da Avantajlı Alışveriş Zamanı!
-
0 -
0 -
0 -
0 -
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder
Benzer Haberler
-
Türkiye'de Tüketiciler Alışveriş Kararını Sosyal Platformda Veriyor Akıllı Telefonla Satın Alıyor
18 Kasım 2025 01:38 -
Amazon Gülümseten Kasım Kampanyası 11.11 Sürprizleriyle Hız Kesmeden Devam Ediyor!
12 Kasım 2025 02:06 -
E-Ticarette Başarının Formülü: Hız ve Kişiselleştirilmiş Deneyim
11 Kasım 2025 01:12




