Amazon Türkiye’nin Açılışı Ertelendi
Türkiye ile ABD arasında yaşanan gerginlik ABD kökenli Amazon'un Türkiye ofisinin açılışını da etkiledi. Amazon Türkiye, 28 Ağustos'ta başlamayı planladığı operasyonunu Eylül sonu ya da Ekim başına erteledi.

E-ticaretin devleri Alibaba, Amazon ve Ebay bir süredir Türkiye’de operasyon için hazırlanıyor. Bu şirketlerden Amazon, hazirandan beri Türkiye operasyonunu başlatmak için teknik hazırlıklarını sürdürüyor.
İstanbul Levent’te ofisini de açan Amazon’un en son bayramdan sonra operasyona başlayacağı belirtiliyordu. Hatta tarih de 28 Ağustos olarak belirlenmişti. Ciddi markalarla anlaşmalarını tamamlayan Amazon, test çalışmalarını bir süredir sürdürüyordu.
Amazon’un bayram sonrasında satışlara başlaması beklenirken operasyonun bir süre daha ertelendiğini öğrendim. Aldığım bilgilere göre Amazon eylül sonu ya da ekim ayında start verecek. Nedenine gelince.. Uzun süredir teknolojik olarak hazırlıklarını tamamlayan Amazon’un endişesi bu kez farklı.
ABD ile yaşanan kriz, iPhone’ların balyozlarla kırıldığı, Amerikan markalarına karşı toplumdaki tepkilerin arttığı bir dönemde Türkiye’ye girmenin doğru olmayacağı düşünülüyor.
Kaynak: Jale Özgentürk / Hürriyet
-
Türkiye'de Tüketiciler Alışveriş Kararını Sosyal Platformda Veriyor Akıllı Telefonla Satın Alıyor
-
Amazon Gülümseten Kasım Kampanyası 11.11 Sürprizleriyle Hız Kesmeden Devam Ediyor!
-
E-Ticarette Başarının Formülü: Hız ve Kişiselleştirilmiş Deneyim
-
URBAN Care ‘U Care Fest’ İle Kasım'da Avantajlı Alışveriş Zamanı!
-
0 -
0 -
0 -
0 -
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder
Benzer Haberler
-
Türkiye'de Tüketiciler Alışveriş Kararını Sosyal Platformda Veriyor Akıllı Telefonla Satın Alıyor
18 Kasım 2025 01:38 -
Amazon Gülümseten Kasım Kampanyası 11.11 Sürprizleriyle Hız Kesmeden Devam Ediyor!
12 Kasım 2025 02:06 -
E-Ticarette Başarının Formülü: Hız ve Kişiselleştirilmiş Deneyim
11 Kasım 2025 01:12




