Cuma, 29 Mart 2024
.
.
chevron_left chevron_right
Perakende İstanbul

2019 Hedefi Balkanlar ve Fas

Şu anda üretiminin yüzde 35’ini ihraç eden marka, bunu yüzde 50’ye taşımayı ve 850’yi aşkın yurtiçi mağazasını 1.000’in üzerine çıkarmayı hedefliyor.

2019 Hedefi Balkanlar ve Fas

Dünyada markalaşarak istikrarlı bir büyüme hedefinde olan Cottonbox, yatırımlarını ve mağazalaşma çalışmalarını da bu doğrultuda yürütüyor. Şu anda üretiminin yüzde 35’ini ihraç eden marka, bunu yüzde 50’ye taşımayı ve 850’yi aşkın yurtiçi mağazasını 1.000’in üzerine çıkarmayı planlıyor.

Cottonbox Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut “yaşanan konjonktür sebebiyle 2019 yılı hedeflerimizi önceden belirlemek biraz zor olsa da, her hal ve şartta yurt dışında markamızın yayılması ana hedefimiz. Yıllık bir milyon adetin üzerinde üretim yapıyoruz, bunun yarıdan fazlası nevresim takımı.

Ürünlerimiz, Balkanlar’dan Avrupa’ya, Kafkaslar’dan Ortadoğu’ya kadar geniş bir coğrafyada talep görüyor.Bulunduğumuz coğrafya itibariyle lojistik olarak avantajlı bir pazar konumundayız, yeni iş birlikleri ile her yere hızlı bir ticaret geliştirmek mümkün, biz de marka olarak yurt içinde ve yurt dışında yeni yatırımcılarımız ile iş birlikleri geliştirme hedefindeyiz.

Bu sene hedef mağaza açma-müşteriye açtırma bölgemiz ‘Balkanlar’… Balkanlar nüfus yoğunluğu olarak küçük ülkelerden oluşuyor ama Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya göre daha istikrarlı olduklarını söyleyebiliriz.

2019’daki bir diğer hedef pazarlarımız Fas... Anlaşmalarımızı yaptık, Cottonbox tabelalı mağazamızı yeni yılın ilk aylarında açmış olacağız. Avrupa, İskandinav ülkeleri ve Orta Afrika’da hedef pazarlarımız arasında. Ana hedefimiz imajımızın daha yukarı çıkması, kalite ve güven temelinde ülkemizi en iyi şekilde dünya pazarında temsil edebilmek” diyor.

Cottonbox, 2018 yılını bir önceki yıla oranla yüzde 15 artışla 60.000 milyon TL ciro ile kapatırken, 2019 yılında yüzde 10 büyüme hedefinde.

Bölge: Etiketler:
Emoji ile tepki ver!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • DAHA FAZLA SONUÇ YÜKLE