DeFacto'dan C-Level Hamlesi: Inditex'in Global Liderleri DeFacto Türkiye Çatısı Altında
Farklı ülkelerden deneyimli profesyonelleri Türkiye organizasyonuna kazandıran DeFacto, bu yaklaşımı ile globalleşmeyi yalnızca fiziksel büyüme olarak değil; farklı pazarların operasyonel bilgisini, ürün bakışını ve yönetim reflekslerini merkez organizasyona entegre etme süreci olarak ele alıyor.

Global moda markası DeFacto, 100 ülkede 500’den fazla mağazasıyla sürdürdüğü büyüme yolculuğunu, insan kaynağı ve organizasyonel yatırımlarıyla da destekliyor. Günümüz moda perakendesinde rekabet yalnızca ürünle değil; o ürünü hangi hızda planladığınız, nasıl tedarik ettiğiniz ve farklı pazarlara nasıl adapte ettiğinizle şekilleniyor. DeFacto, farklı ülkelerin moda perakendesi deneyimini Türkiye’deki merkez organizasyonuna taşıyarak global insan kaynağı yatırımına odaklanıyor.
Türkiye, Global Yeteneklerin Buluşma Noktası
DeFacto, global rekabette güçlü bir organizasyon kurmanın yolunun farklı pazarların bilgi birikimini merkeze entegre etmekten geçtiği anlayışıyla hareket ediyor. Bu kapsamda farklı ülkelerden profesyoneller, Türkiye organizasyonunda e-ticaret stratejik yönetimi, ürün yönetimi ve mağazacılık operasyonları gibi stratejik alanlarda görev alıyor. Son dönemde global moda perakendesinde güçlü deneyime sahip isimleri bünyesine katan DeFacto, bu transferlerle farklı ülkelerin tüketici içgörüsünü, ürün bakışını, mağazacılık reflekslerini ve operasyonel deneyimini de merkez organizasyonuna taşıyor.
Yetenek stratejisini değerlendiren DeFacto CEO’su İhsan Ateş, “Bugün global moda perakendesinde sürdürülebilir büyümenin en önemli unsurlarından biri; farklı pazarların deneyimini aynı organizasyon kültürü içinde buluşturabilmek. DeFacto olarak, yalnızca farklı ülkelerde büyüyen bir marka değil; farklı ülkelerin bilgi birikimini, operasyonel reflekslerini ve insan kaynağı gücünü aynı çatı altında birleştiren bir organizasyon inşa ediyoruz. Global deneyime sahip profesyonelleri merkez organizasyonumuza kazandırırken, güçlü global marka olma stratejimizi, gelişimi sürekli kılan ve sınırların ötesinde değer üretebilen insan kaynağı üzerine inşa ediyoruz ” açıklamasında bulundu.
Farklı ülkelerden deneyimli isimler DeFacto Türkiye’de

Perakende Operasyonlarından Sorumlu Chief Retail Officer olarak görev yapan Javier Maria Sanjurjo Cainzos, DeFacto’nun Türkiye genelindeki fiziksel mağaza ağının yönetim liderliğini üstleniyor. Kariyerinde uzun yıllar Inditex Grubu bünyesinde görev alan Cainzos, Pull&Bear’da uluslararası mağazalar direktörlüğü ve uluslararası operasyonlar alanlarında 25 yılı aşkın deneyim edindi.
Mağazacılık operasyonlarında verimlilik, standartlaşma, satış performansı ve müşteri deneyimi odağında çalışan Cainzos; fiziksel mağazalar ile dijital kanalların omni-channel yapıda daha entegre ilerlemesine katkı sağlıyor. Marka vizyonunun mağaza deneyimine yansıtılması, operasyonel mükemmelliğin güçlendirilmesi, sürdürülebilir satış performansı ve kârlılık hedeflerinin desteklenmesi de Cainzos’un sorumluluk alanları arasında yer alıyor.

Hugo Cancela Cores, E-Ticaret Lideri olarak DeFacto’nun Türkiye online satış stratejisinin belirlenmesi ve e-ticaret süreçlerinin uçtan uca yönetilmesinde rol alıyor. Türkiye dijital ticaret yapısının daha hızlı, verimli ve müşteri odaklı çalışmasına katkı sağlıyor. Online satış performansının geliştirilmesi ve e-ticaret iş modelinin yapay zekâ merkezli olarak yeniden mimarilendirilmesi, Cores’un öncelikli sorumluluk alanları arasında yer alıyor.
Kariyerine 2010 yılında Inditex bünyesindeki Zara.com’un müşteri hizmetleri bölümünde başlayan Cores, ardından yaklaşık 10 yıl boyunca Pull&Bear’ın e-ticaret yapılanmasında sorumluluk üstlendi. Bu dönemde online satış, dijital kanal yönetimi ve müşteri deneyimi alanlarında güçlü bir uzmanlık kazanan Cores, DeFacto’ya katılmadan önce ise Adolfo Dominguez’de yaklaşık 5 yıl boyunca E-Ticaret Direktörlüğü görevini üstlendi.
Rosa Maria Gutierrez Sanchez ise CIS Marka Direktörü olarak bölgedeki tüm ürün gruplarına yönelik koleksiyon yönetiminde görev alıyor. Moda ve perakende sektöründe 30 yılı aşkın uluslararası deneyime sahip olan Sanchez; kariyeri boyunca Inditex, Mango, O’STIN, Gloria Jeans, New Look ve SHEIN gibi global markalarda tasarım, ürün geliştirme, merchandising, marka kimliği, trend öngörüsü, pazar analizi ve ticari strateji alanlarında üst düzey sorumluluklar üstlendi.

Kadın, erkek ve çocuk ürün gruplarındaki kapsamlı deneyiminin yanı sıra dijital pazarlama ve satış alanındaki akademik birikimiyle de öne çıkan Sanchez, DeFacto’da bölgedeki tüketici beklentilerini, pazar dinamiklerini ve marka algısını birlikte değerlendirerek markanın CIS pazarındaki konumunu güçlendirmeye odaklanıyor. Marka operasyonunun veri ve yapay zekâ desteğiyle pazar taleplerine daha hızlı yanıt verebilen, “real-time” bir ekosisteme dönüşmesine katkı sağlıyor.
Kadın ürün grubunda Ürün Yöneticisi olarak görev alan Adrian Moure Asorey, müşteri ihtiyaç ve beklentilerini ticari hedeflerle buluşturan ürün stratejileri üzerinde çalışıyor. Kadın ürün grubunun koleksiyon, ürün yaşam döngüsü ve ticari performans süreçlerine katkı sağlayan Asorey, şirket stratejilerinin ürün yönetimi tarafında hayata geçirilmesine destek oluyor.

Aynı zamanda sürdürülebilir ticari başarı için iş modeli dönüşümüne, departmanlar arası çalışma kültürünün modernize edilmesine ve AI/machine learning destekli veri odaklı karar alma mekanizmalarının ürün yaşam döngüsüne entegre edilmesine katkı sağlıyor. Kariyerine 2010 yılında Inditex bünyesindeki Zara.com’un müşteri hizmetleri bölümünde başlayan Cores, ardından yaklaşık 10 yıl boyunca Pull&Bear’ın e-ticaret yapılanmasında sorumluluk üstlendi. Bu dönemde online satış, dijital kanal yönetimi ve müşteri deneyimi alanlarında güçlü bir uzmanlık kazanan Cores, DeFacto’ya katılmadan önce ise Adolfo Dominguez’de yaklaşık 5 yıl boyunca E-Ticaret Direktörlüğü görevini üstlendi.
-
0 -
0 -
0 -
0 -
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder




