PTT’den Dijital Dönüşüm Yatırımları
PTT Bilgi Teknolojileri AŞ Genel Müdürü İsmail Köse:

“PTT, PTT AŞ’nin dijital bir dünyada nasıl hizmet verebileceği üzerine yoğunlaşarak yol haritamızı çağın gereklerine ve imkânlarına göre yeniden biçimlendirdik.”
“PTT, teknolojiye, AR-GE ve inovasyona büyük yatırımlar yapıyor ve yapmaya devam edecek”
PTT Bilgi Teknolojileri AŞ Genel Müdürü İsmail Köse, Ankara’da gerçekleştirilen Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, PTT AŞ’nin yakın geçmişte dijital dönüşüm sürecini başlatarak, teknolojiye, AR-GE ve inovasyona büyük yatırımlar yaptığını söyledi.
Dijital Dönüşüm Zirvesinde SAP Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Karal’ın moderatörlüğünde gerçekleşen Liderler Oturumunda konuşan PTT Bilgi Teknolojileri AŞ Genel Müdürü İsmail Köse, PTT’nin Cumhuriyet tarihi boyunca postadan telgrafa, radyodan telefona kadar birçok yeni teknolojinin Türkiye’de kullanılmasını ve yaygınlaşmasını sağlayan, öncü ve yenilikçi bir kurum olduğunu vurguladı.
“YOL HARİTAMIZI ÇAĞIN GEREKLERİNE VE İMKÂNLARINA GÖRE YENİDEN BİÇİMLENDİRDİK”
PTT’nin “Dünün tecrübesini günün teknolojisiyle birleştirmek” ilkesiyle ve “hizmeti vatandaşın ayağına götürmek” iddiasıyla, hiç vakit kaybetmeden dijital dönüşüm çalışmalarına başladığını vurgulayan Köse, şunları kaydetti:
“Dijital dönüşümle birlikte verimlilik, hizmet kalitesinin arttırılması ve hizmet yelpazesinin genişletilmesi mümkün olmaktadır. PTT AŞ’de dijitalleşme stratejimizi belirlerken bu yaklaşımı benimsedik.
Bütün hizmetlerimizin dijital ortama taşınacağı bir dönüşüm sürecini başlatmanın yanı sıra, PTT AŞ’nin dijital bir dünyada nasıl hizmet verebileceği üzerine yoğunlaşarak yol haritamızı çağın gereklerine ve imkânlarına göre yeniden biçimlendirdik.”
Postacılıkta; Kayıtlı Elektronik Posta ve e-Tebligat gibi dijital posta hizmetlerini müşterilerine sunduktan kısa süre içinde, kullanıcı sayısında ve kullanım oranında artışlar yaşandığını belirten Köse, “Bu durum, PTT tarafından başlatılan dijital dönüşüm sürecinin ne kadar doğru, yerinde ve gerekli olduğunu göstermiştir.
PTT AŞ, bu alandaki çalışmaların devamı olarak, yakın geçmişte müşterilerine e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv, e-Apostil ve e-Bilet hizmetlerini de takdim etti” dedi.
-İHRACATA PTT DESTEĞİ
PTT AŞ’nin e-Ticarette küresel bir oyuncu olmak hedefiyle faaliyetlerini yurt dışına taşıdığını kaydeden Köse sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’nin milli e-Ticaret platformu ePttAVM.com’da elde edilen tecrübeyi kullanarak dünyada gelişen e-ticaret dinamiklerine uyum sağlamak, KOBİ’lere ürünlerini hızlı ve kolay yurtdışına satabilme imkânı sunmak ve ülkemiz ihracat hedeflerine katkı sağlamak amacı ile ready2sale.com e-ihracat platformunu kurduk.”
-
Allianz Şiddetli Hava Koşullarına Karşı Erken Uyarı Hizmeti HaberAll İle Müşterilerini Uyarıyor
-
Tepe Kurumsal Perakende Günleri Fuarı'nda Entegre Hizmet Yaklaşımını Sektörle Buluşturacak
-
Samer & Co. Shipping Birinci Yılını Stratejik Hamlelerle Kutluyor
-
Vodafone Türkiye 2025-26 Mali Yıl Sonuçlarını Açıkladı
-
0 -
0 -
0 -
0 -
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder
Benzer Haberler
-
Allianz Şiddetli Hava Koşullarına Karşı Erken Uyarı Hizmeti HaberAll İle Müşterilerini Uyarıyor
20 Mayıs 2026 02:04 -
Tepe Kurumsal Perakende Günleri Fuarı'nda Entegre Hizmet Yaklaşımını Sektörle Buluşturacak
15 Mayıs 2026 14:41 -
Samer & Co. Shipping Birinci Yılını Stratejik Hamlelerle Kutluyor
12 Mayıs 2026 16:31




