Cuma, 03 Ekim 2025
.
.
chevron_left chevron_right
Gündem Trabzon

Sağlık Normalleşmeli

Uzmanlar, kronik hastalıkları bulunan hastaların tedavisinin salgın nedeniyle aksadığını artık sağlıkta normalleşmenin hayata geçmesi gerektiğini açıkladı.

Sağlık Normalleşmeli

Prof.Dr. Mustafa Çetiner : “Kanser hastalarında ciddi aksamalar çıkıyor bunlarla ilgili planlamalar yapılması gerekiyor”. 

Prof.Dr. Tevfik Özlü : “Hastanelerden pandemi dışındaki hizmetler ciddi zarar gördü. Bu dönemde diğer hastaları korumak ve sağlık çalışanlarının konuya odaklanması için istediğimiz bir şeydi.

Hastalar da ihtiyatla gelmediler. Ama bu süre biraz uzadı. Hastalar bazı ilaçları kullanıyor olsalar bile, hastanede yapılması gereken tedavi ve tetkikler yapılamadı.

Uzun vadede yansımaları olabilir. Ben Trabzon’dayım vaka sayısı azaldı. Hala bazı illerde yoğun pandemi takip eden hastalar var. Kovid dışı diğer hastalarımızın kontrollerini yaptırmaları gerekecek”.

Bölge: Etiketler:
Emoji ile tepki ver!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • DAHA FAZLA SONUÇ YÜKLE