Meşher'den Çocuklar İçin Stop-Motion Atölyesi
Hikâye İstanbul’da Geçiyor sergisiyle ziyaretçilerini ağırlamayı sürdüren Meşher, sergi kapsamındaki ikinci çocuk atölyesini düzenliyor.

Stop-Motion Atölyesi’nde 7-12 yaş aralığındaki çocuklar, sergide yer alan filmlerden ilhamla kendi stop-motion(*) filmlerini hazırlayacaklar.
İstanbul’un geniş bir disiplin yelpazesinden seçkilere yer veren sergi mekânı Meşher, Hikâye İstanbul’da Geçiyor sergisi kapsamındaki yeni çocuk atölyesini 19 Nisan’da düzenliyor. Atölye çalışmasının konusu, stop-motion tekniği ile film yaratmak olarak belirlendi.
19 Nisan Cumartesi, saat 13.30’da gerçekleşecek Stop-Motion Atölyesi’nde 7-12 yaş aralığındaki çocuklar, sergide yer alan filmlerden ilham alarak kendi filmlerini yaratacak.
Atölye, çocukların motor ve bilişsel becerilerini desteklemenin yanında, duygularını sanat yoluyla ifade etmelerine ve kelime dağarcıklarını geliştirmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.
Çocukların eğlenerek öğrenip, öğrendikleri bilgilerle kendi sanat eserlerini üretebilecekleri bu etkinliğe katılım ücretsiz.
Bir sonraki stop-motion atölyesi yaz aylarında gerçekleştirilecek.
Atölye hakkında detaylı bilgi ve kayıt için: kayit@mesher.org
(*) Stop-Motion: Gerçekte hareket etmeyen objeleri hareket edermiş gibi gösteren bir animasyon tekniğidir. Bu teknikte, nesneler veya figürler her karede küçük hareketlerle yer değiştirilir ve bu değişimler fotoğraflanır.
Ardından, bu fotoğraflar hızlı bir şekilde art arda oynatılarak hareket yanılsaması yaratılır.
Hikâye İstanbul’da Geçiyor Sergisi Hakkında
Hikâye İstanbul’da Geçiyor, Batı edebiyatının kurmaca yapıtlarında yer alan İstanbul temsillerine odaklanıyor. 23 Ocak’ta açılan sergi, Ömer Koç Koleksiyonu’ndan yaklaşık 300 kitabı merkezine alarak, fantastik öykülerden bilimkurguya, grafik romanlardan casusluk hikâyelerine uzanan geniş bir seçki sunuyor.
Voltaire, Virginia Woolf, Jules Verne, Ian Fleming gibi yazarların eserlerini bir araya getiren sergi, şehrin önce edebiyata ardından diğer yaratıcı alanlara verdiği ilhamı gözler önüne seriyor.
Küratörlüğünü Ebru Esra Satıcı ve Şeyda Çetin’in üstlendiği sergi, ziyaretçilere kitaplardan uyarlanan filmler, çeşitli atölyeler ve Türkçe-İngilizce katalog gibi yan etkinliklerle de zenginleşen bir deneyim vadediyor. Sergi, 13 Temmuz 2025’e kadar Meşher’de görülebilir.
Meşher Hakkında
Bir Vehbi Koç Vakfı (VKV) kuruluşu olan Meşher, tarihsel araştırmalardan çağdaş sanata uzanan sergileri ve yayınlar, atölyeler, konferanslar gibi kapsamlı paralel etkinlikleriyle zamanlar ve kültürler arasında yeni bir diyalog zemini sağlamayı amaçlıyor.
Adını Osmanlı Türkçesinde “sergi mekânı” anlamına gelen kelimeden alan Meşher, faaliyetlerini disiplinlerarası yaklaşımıyla Eylül 2019’dan itibaren sürdürüyor. Ortaçağdan günümüze uzanan bir zaman aralığında, geniş bir konu yelpazesinde sergiler sunuyor.
Çok yönlü programı, araştırmaya dayalı akademik yönü ve yayınlarıyla Meşher, bir referans noktası olarak kültür ve sanat ortamına katkıda bulunuyor. İstiklal Caddesi’nde yer alan Meşher’de, ziyaret, etkinlik ve sergi turları ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Pazartesi hariç haftanın altı günü ziyaret edilebilir.
-
0
-
0
-
0
-
0
-
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder