Çarşamba, 24 Nisan 2024
.
.
chevron_left chevron_right
Gündem Kırklareli

Girişimcilerin Yeni Adresi

2018 İnovasyon ve Tasarım Yılı kapsamında kent halkının yaşam kalitesini yükseltme vizyonuyla hareket eden Lüleburgaz Belediyesi, girişimcilik, inovasyon ve tasarım noktalarında birçok etkinlik düzenliyor.

Girişimcilerin Yeni Adresi

Bu doğrultuda girişimcilik ekosistemine yeni oyuncular kazandırma adına kolları sıvayan Lüleburgaz Belediyesi, Lüleburgaz İnovasyon Merkezi’ni (LİMER) hayata geçirdi. LİMER’in sunduğu desteklerden pek çok girişim faydalanmaya başladı bile.

Erken aşama teknoloji ve sosyal girişimleri destekleyen Lüleburgaz İnovasyon Merkezi (LİMER),  girişimlerin büyüyerek hız kazanmasını sağlayan hizmetler sunuyor. Girişimci ve girişimci adaylarına ücretsiz eğitim, ofis, küresel girişimcilik network’üne erişim, mentorluk, partnerlik, ortak çalışma alanı gibi avantajlar sağlayan LİMER, değerli iş fikirlerinin vücut bulmasını sağlıyor. LİMER bünyesinde büyüyen 7 adet girişim ise toplumlara sosyal ve ekonomik boyutta fayda sağlamaya hazırlanıyor.

LİMER ile girişimler hız kazanıyor

Lüleburgaz Belediyesi tarafından kurulan Lüleburgaz İnovasyon Merkezi (LİMER), genç girişimcilerin hayallerini gerçeğe dönüştürmelerini mümkün kılıyor. Girişim hızlandırma programları ve çeşitli eğitimlerin yanı sıra teknik donanımıyla da destek veren LİMER, genç girişimcilere 21. yüzyıl yetkinlikleri kazandırmayı hedefliyor.

LİMER’in geniş bir yelpazede sıralanan hizmetlerinden faydalanan girişimler arasında ise MazotApp, UrNetwork, Locatiway, Ekuaför, TR Cari, Emsal.co ve Compuni yer alıyor.

Hakkı Atanur Duman, Bertuğ Abalı, Eşref Kaan Kurtoğlu, Burak Onur Çetin tarafından geliştirilen MazotApp isimli navigasyon tabanlı mobil uygulama, kullanıcıların kendilerine en uygun akaryakıt istasyonlarını bulmalarını sağlıyor.

İbrahim Öztürk, Emir Turan, Kaan Küpçü, Toprak Tuna, Aleyna Kuru ve Aleyna Durmaz ise UrNetwork adı altında etkinliklerin paylaşılıp duyurulduğu bir mobil uygulama geliştiriyorlar.

Burak Patır ve Kaan Köse, Locatiway isimli mobil uygulamalarıyla kullanıcıları harita üzerinden sosyalleştirmeyi hedefliyorlar. Özgün Kurt ve Aygün Akyıldız tarafından kurulan Ekuaför, güzellik sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri kullanıcılar ile buluşturan bir randevu sistemi sunuyor. Erdem Hilmi Küçükköse ve İbrahim Eryıldırım da müşteri, cari hesap ve iş takip programı TR Cari ile işletmelere kolaylıklar sağlıyorlar.

Bununla beraber Aydoğan Tan, Görkem Tan, Göze Nalbantoğlu ve İbrahim Eryıldırım, Emsal.co sayesinde kişisel özel içtihat bültenlerini e-posta yoluyla kullanıcılar ile buluşturuyorlar. Inovanka ve Startup Trakya’nın kurucularından Gökhan Geyik ise şirketleri online üniversite haline getiren faydalı içerik depolama platformu Compuni üzerinde çalışıyor.

Bölge: Etiketler:
Emoji ile tepki ver!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • DAHA FAZLA SONUÇ YÜKLE